Yes! We staan in de Krant

1. Restaurant 6&24 met ervaring uit De Librije

Kok Rik van de Laar werkte zeven jaar bij het driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. Zijn vriendin Saskia de Kuijer leerde hij daar kennen. Met allebei veel ervaring op zak in de keuken en in de bediening probeerden ze al een restaurant te openen in Dubai, toen nog onder de vlag van De Librije, maar ze kregen de alcoholvergunning niet rond. Nu is het tijd voor een eigen project: Restaurant 6&24 in de Nobelstraat.

De keuken is internationaal met een Franse twist. In Amsterdam en Rotterdam is de markt verzadigd, vonden ze, maar hier in Den Haag is ruimte voor een restaurant gericht op het hoge segment. In de Nobelstraat – waar voorheen het Italiaanse restaurant Il Senso zat ? was het liefde op het eerste gezicht. Er is plek voor vijftig couverts ? een aantal waarmee ze de kwaliteit hoog kunnen houden – en er is een grote raampartij die zicht biedt naar binnen en naar buiten. De open keuken was bovendien een vereiste voor de kok. “Ik wil graag laten zien wat we kunnen. Niet bescheiden en afgesloten van de gasten, ik vind het juist leuk om contact te hebben.”

Op dit moment krijgt het pand een flinke update, vertelt Van de Laar. “We gaan voor een industriële natuurlook. Als je binnenkomt, moet je het gevoel hebben dat het fris en licht is, maar ook warm.” Dat past bij het eten: “Puur, met maximaal vijf à zes ingrediënten op het bord, gericht op de natuur.” Als je een kabeljauw bestelt, zie je ook daadwerkelijk dat het een kabeljauw is, noemt hij als voorbeeld. Een zekerheidje op de kaart zal de tonijn met ganzenlever, kappertjeskool en granaatappel zijn. “Dat heb ik eerder gemaakt en ik weet zeker dat dit goed gaat lopen. Het smaakt fantastisch.”

Krijgt Den Haag in de toekomst een nieuw sterrenrestaurant? “Dat weet ik niet,” zegt Van de Laar. “In het begin zeker niet. Eerst moet de basis van onze onderneming goed in orde zijn. Als daar een sterrenbeoordeling bij komt, staan we daar zeker voor open, maar de gast staat altijd centraal.”

Restaurant 6&24 is nu nog aan het verbouwen en gaat in december proefdraaien. Begin januari hoopt het kersverse ondernemersduo de deuren officieel te openen. Restaurant 6&24, Nobelstraat 13. Meer informatie: www.restaurant6en24.nl